Montering av grindautomatik

Välj automatik som du ska montera
Riktlinjer för att välja grindautomatik
Välj automatik som du ska montera

Riktlinjer för att välja grindautomatik


När man väljer automatik för slaggrindar eller vikgrindar är grindens bredd och vikt de viktigaste kriterierna. Det är nödvändigt att notera om maskineriet passar för grindens bredd. Det är också mycket viktigt att veta om automatiken är tillräckligt kraftfull för att öppna och stänga en grind av sådan vikt. Denna information deklareras i automatikbeskrivningar.
 
När du väljer automatik för en skjutgrind ska du vara uppmärksam på följande aspekter:
1. Välj grindautomatik som är lämplig för din grinds längd.
2. Välj automatik som är tillräckligt kraftfull för att driva din grind.
3. Lägg märke till en metallkuggstång som vanligtvis är monterad på skjutgrindens konsol. T ex: om din genomfarts bredd är 5 meter behöver du en 6 meter lång kuggstång eftersom grindautomatiken vanligtvis monteras ca 70 cm från grindens genomfartsdel.
När man väljer automatik för grindar i industriella byggnader eller flerbostadshus (längre än 5,50 meter) är automatikens kraft och öppningsintensitet de viktigaste aspekterna. I detta fall används det kraftigare maskineri med intern ventilation eller maskineri som är avsedd för intensiv användning. Vid frekvent användning kan vanlig automatik överhettas. Denna information kan du också hitta i beskrivningarna (se antalet cykler per dygn).
 
Automatiks tillbehör:
I ett standardiserad set för automatik brukar det vara en fjärrkontroll, fotoceller, maskineri och en strömförsörjningsaggregat. Ibland kan det också finnas en lampa.
För ett stort antal automatikens användare rekommenderar vi att använda en speciell GSM-modul, genom vilken styrs grindens automatik via telefon. I detta fall kan 100 eller ännu fler användare registreras.
Om du vill ha en enda fjärrkontroll för att öppna både gårdens och garagets grind behöver du en extern mottagare. Den förenar frekvenser av gårdens och garagets grindautomatik (automatik kan vara från olika tillverkare) och tillåter att styra båda med en fjärrkontroll, olika knappar.
Lampan är inte nödvändigt för montering av automatiken för grind i ett privat hus grindar. Dess grundläggande funktion är att visa användarna att grinden öppnas eller stängs. I undantagsfall monteras lampan inte vid grinden utan vid utfarten från gården vid stor trafik och (eller) begränsad sikt.

Montering av staket
tvoru_montavimas.jpg
Skjutgrindar
stumdomu_vartu_montavimas.jpg
Slaggrindar
dviveriu_vartu_montavimas.jpg
Montering av grindautomatik
automatikos_montavimas.jpg